Hogyan történik egy Bitcoin-os vásárlás?

  • A megrendelelőlap kitöltése és a Bitcoin-os fizetés kiválasztása után az oldal átirányít a fizetést biztosító partneréhez.
    Több ilyen cég létezik, ezek közül a legelterjedtebb a BitPay, amely ingyenesen, a vásárlás pillanatában átváltja a Bitcoin-t Euróra vagy USA Dollárra, így kiküszöbölve az árfolyam kockázatot.
  • A vásárlás kifizetéséhez a megadott összeget (itt 0.0091 BTC) 15 percen belül kell elutalnunk az itt megjelenített címre.
    (ez esetben: n398MMpkFW5yRGgqwyCoPuNR3m3z58tV9H)bitcoin_fizetes_1.png Ezt megtehetjük az adatok átmásolásával, a Pay with Bitcoin gombra kattintással vagy a QR kód beolvasásával is.
  • A tranzakció indítása után néhány másodperc múlva a BitPay örömmel közli az utalás sikerességét és visszairányít a kereskedő weboldalára.

Több pénztárcából is teljesíthetek egy vásárlást?
Igen, ez esetben a BitPay valós időben ídőben mutatja a már kielégített és a még hátra lévő összeget.

Mi történik, ha véletlenül többet utalok a megadott számlára?
Semmi gond, ez esetben a BitPay automatikusan felajánla, hogy visszaküldi a pénztárcánkba a túlfizetett összeget.

Címkék:vásárlás utalás tranzakció Bitcoin BitPay

Dátum: 2014.07.31. 02:58

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bitcoin-kerdesek.blog.hu/api/trackback/id/tr56558441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása